Navigácia

Navigácia

  • Deň pizze v ŠZŠI

    23. 02. 2024 sme na našej škole usporiadali Deň pizze, kde sme s radosťou piekli pizzu priamo v triede. Žiaci sa naučili základy pečenia cesta a vytvárania vlastných kombinácií ingrediencií. Táto aktivita nielen podporila učenie, ale aj posilnila vzťahy medzi spolužiakmi a učiteľmi. Výsledkom boli chutné pizze v tvare srdca a nezabudnuteľné zážitky. Tešíme sa na ďalšie podobné akcie!

    Mgr. Bojkunová, Mgr. Lojková

  • Medzinárodný deň žien v ŠZŠI

  • Exkurzia v pekárni PROBE

    Dňa 7.3.2024  sa žiaci 1., 2. a 3. ročníka učebného odboru  Gastronomické služby  zúčastnili exkurzie v pekární „PEKÁREŇ PROBE“ v Kamenici nad Cirochou.

    Exkurzia sa konala v rámci Odborného výcviku.

         Cieľom exkurzie bolo ukázať žiakom proces výroby chleba a pečiva - koláče, šatôčky, buchty na pare, knedle, sendviče.  Videli stroje a zariadenia, s ktorými pracovali zamestnanci pekárne. Zamestnanci pekárne umožnili žiakom vyskúšať si prácu s cestom pri výrobe chleba a sladkého pečiva. Exkurzia bola spojená s ochutnávkou pečiva, ktoré si žiaci vyrobili.

    Žiaci si z exkurzie odniesli  nové poznatky a zážitky.

     Mgr.Štefánia Cudnáková, Mgr. Magdaléna Burdová

  • Exkurzia žiakov 1.B a 3.B

    Dňa 7.3.2024  sa žiaci 1.B a 3.B učebného odboru  Výroba konfekcie so zameraním na šitie odevov  zúčastnili exkurzie v chemickej čistiarni Magnólia, v Krajčírskom a svadobnom salóne Lucia, v metrážnom textile a v galantérii    a " čerešničkou na torte" bola návšteva v novootvorenom remeselnom obchodíku Bellfrant v Snine.

    Exkurzia sa konala v rámci Odborného výcviku.

    Mgr. Olachová

  • Polročný futbalový turnaj žiakov ŠZŠI

    Dňa 20.2.2024 sa uskutočnil polročný futbalový turnaj žiakov ŠZŠI Snina. Na tomto turnaji si zmerali svoje sily zmiešané družstvá mladších aj starších žiakov. Zápas medzi družstvami bol veľmi vyrovnaný a nakoniec skončili remízou. Počas zápasu sa žiaci výborne zabavili, dobre si zakopali a poriadne sa vybehali.

    Mgr. Gabriel Mikula, Mgr. Tomáš Kandrík

  • Cvičme v rytme

    Naši žiaci zo ŠZŠI si spríjemnili popoludnie cvičením, ktoré bolo zamerané na precvičenie a posilnenie celého tela. Príjemne sme sa rozhýbali a vytvárali pozitívny vzťah k športu.

    Mgr. Mikulová, Oláhová, Koškovská

  • Exkurzia žiakov 2.C - zateplenie bytovky

  • Valentínske menu v 3.A

    Láska ide cez žalúdok, platí v tomto prípade dvojnásobne. S našimi najmladšími žiakmi sme si na pracovnom vyučovaní pripravili valentínske menu v podobe muffiniek a waflí.

    Mgr. Bojkunová, Koškovská

  • Sv. Valentín v 7.A

    Žiaci 7.A sa na hodine pracovného vyučovania poctivo pripravili na deň Sv. Valentína. Svojou šikovnosťou a predstavivosťou vytvorili krásneho medvedíka so srdiečkom. Tento výrobok vytvorený s láskou darovali ľudom, na ktorých im záleži. 

    Mgr. Kandrik

  • Valentínske tortičky

    Ďakujme našim cukrárom a majstrom OV za tieto krásne tortičky.

  • Už sa fašiang kráti...

    Vrcholom fašiangových osláv, hodovania a všeobecného veselia je každoročne fašiangový utorok. Aj žiaci zo ŠZŠI si tento deň spestrili malým sprievodom a ochutnávkou jedál typickými pre tento čas. Najviac však chutili fánky, ktoré si vlastnoručne pripravili.

  • Valentín v Praktickej škole

    Radosť sebe aj naším kamarátom, spolužiakom či pedagógom sme pripravili v praktickej škole.

    Ing. Xénia Sičáková

  • Oslava Sv. Valentína

    Ďalšia sada Valentíniek pripravená do Valentínskej pošty...

    žiaci OUI

  • Príprava na deň sv. Valentína v 6.B

    Žiaci 6.B sa svedomito pripravili na deň sv. Valentína. Svojimi šikovnými a tvorivými rúčkami si vytvorili krásne srdiečka z papiera. V pracovnej a tvorivej atmosfére bolo cítiť radosť a šťastie. Svoje výtvory s láskou darujú ľuďom, ktorých majú radi. Takýmto spôsobom sme oslávili lásku a tvorivosť na hodinách pracovného vyučovania.

    Mgr. Mikulová, Oláhová

  • Fašiangové ruže a výroba stúhanky

    V praktickej škole sme oprášili recept našich babičiek „Fašiangové vyprážané ruže“ pomocou starejhliníkovej formy s rúčkou, ktorá tvarom pripomína kvet. Skvelou chuťou poukazuje na vynaliezavosťnašich babičiek a schopnosť vyčarovať z obmedzených surovín úžasne chutný pokrm.

    Zo suchých rožkov, chutná strúhanka. Aj takéto praktické veci sa naučia žiaci praktickej školy na hodinách prípravy jedál a pomocných prác v kuchyni.

    Ing. Xénia Sičáková

  • Murári na exkurzii

    Dňa 9.2.2024 sa žiaci, 1.C – 2.skupiny  učebného odboru Stavebná výroba so zameraním na stavebné práce zúčastnili exkurzie do stavebnín PELUMAX v Snine.

    Exkurzia sa konala v rámci vyučovania odborného výcviku.

    Cieľom exkurzie bolo zoznámiť sa so strojovým parkom, ktorý používajú pri presunoch stavebných materiálov, skladovaním materiálov, bezpečnosti na pracovisku, organizáciou pracovníkov pri výdaji a predaji stavebných materiálov, pomôcok a náradia  pre stavbárov ,novodobými materiálmi s ktorými sa ešte nestretli.

    Exkurzie sa zúčastnili 3 žiaci, 2 žiaci sa nedostavili na vyučovanie a nezúčastnili sa exkurzie. Žiakom sa táto exkurzia páčila, komunikovali s pracovníkmi, kládli  otázky zamestnancom predajne (cena výrobku, forma zaplatenia, záruka výrobku, reklamácie).

    Na základe získaných vedomostí a skúseností si žiaci budú vedieť predstaviť ako sa skladuje stavebný materiál, nakupuje, alebo objednáva  ak daný výrobok, alebo materiál  nemajú.

    Najviac zaujalo majstra OVY ako sa zmenili priestory na prevádzke, prístup pracovníkov k zákazníkom. Vznikli nové dizajne katalógy, nové firmy, ktoré ponúkajú nové produkty .

                                                                                                                                           Marek Harakaľ

  • Beseda „Živé knihy“

    V pondelok 5.2.2024 sa žiaci Odborného učilišťa zúčastnili projektu Živé knihy, ktorý realizovali pracovníci Karpatskej nadácie a občianskeho združenia Gaštanový koník. Prostredníctvom osobného stretnutia s predstaviteľmi Živých kníh a ich jedinečných príbehov mali žiaci možnosť vypočuť si ich životné úspechy a potom o tom diskutovať a pochopiť nutnosť a potrebu vzdelávania. Beseda bola pre žiakov silným povzbudením a motiváciou. Táto školská akcia bola veľkým prínosom a naši žiaci boli nadšení.

                                                                                                                             Teoretický úsek OUI

  • Karneval v ŠZŠI a ŠMŠI

    Na našej škole sme mali super karneval! Všetci sme sa obliekli do vtipných a kreativných kostýmov a v telocvični to doslova žiarilo radosťou. Boli sme ako veľká rodina, smiali sme sa a súťažili v rôznych hrách. Karneval nám dal príležitosť ukázať našu kreativitu a spolužiakom sme ukázali, akí sme skvelí tímoví hráči. Bol to úžasný deň plný smiechu a veselých spomienok.

  • Zimné radovánky v škôlke

    Krásny zasnežený deň si užili aj deti z našej škôlky. Prvé spoločné sánkovanie prinieslo veľa smiechu, radosti i vymrznutých tvári.

    Mgr.Holubová, Mgr.Rudová, Mgr.Sivčová

  • Stavanie snehuliaka

    Žiaci trávili poobedie stavaním snehuliaka, ktorý vyrástol do obroských rozmerov :)

    VMV

strana:

Kontakt

  • Spojená škola internátna, Palárikova 1602/1, 069 01 Snina
    Palárikova 1602/1
    069 01 Snina
  • škola sekretariát: +421 57 762 53 37

    zástupca riaditeľky pre ŠZŠI:
    +421 905 713 732

Mapa

Fotogaléria